سوراخ شبکیه و پارگی شبکیه

داخل کره چشم پر شده است از یک ماده مایع و ژله ای که اصطلاحا زجاجیه نام دارد. این مایع توسط شبکیه (پرده چشم) احاطه شده است ودر بعضی قسمت ها اتصال محکمی بین زجاجیه و شبکیه وجود دارد.

از طرفی با افزایش سن تغییراتی در زجاجیه ایجاد می شود که منجر به آبکی شدن آن می شود و در این میان در نقاطی که اتصال محکمی بین شبکیه و زجاجیه وجود داشته است شبکیه ممکن است که تحت فشار و کشش قرار گرفته و سوراخ شود. گاهی این وضعیت هیچ علامتی ندارد و گاهی هم فرد احساس دیدن جرقه جلوی چشم ( در دید) یا دیدن ذرات و لکه های به شکل پشه یا مگس یا حلقه میکند.

گاهی این سوراخ وسیعتر شده و منجر به جداشدگی شیکیه از بستر خود می شود. اگر شبکیه و بویژه قسمت مرکزی آن (یعنی ماکولا یا لکه زرد) دچار کندگی شود قسمتی یا تمام دید فرد تار می شود.

ایجاد سوراخ شبکیه معمولا خود بخود پیش می آید اما گاهی در جریان ضربه به چشم یا در جریان بیماریهای دیگر هم ممکن است اتفاق بیفتد. آنچه که مهم است این است که هر زمان شخصی دچار این علائم شد باید بلافاصله مورد معاینه شبکیه توسط یک چشم پزشک و ترجیحا فوق تخصص شبکیه قرار گیرد . زود تشخیص دادن بسیار مهم است زیرا در بسیاری از موارد در مراحل اولیه می توان با روش های درمانی ساده ترآن را درمان و از پیشرفت آن به سمت کندگی شبکیه جلوگیری کرد. اگر شبکیه دچار کندگی شود و مدت طولانی در این وضعیت بماند ممکن است قراردادن آن درجای اول غیر ممکن شود و کاهش دید شدید و همیشگی برای شخص ایجاد کند. به علاوه کندگی چشم ممکن است در طولانی مدت منجر به روی هم خوابیدن چشم (کوچک شدن چشم) بشود.

درمان سوراخ شبکیه معمولا با روش لیزری انجام می شود که بصورت سر پایی است(نیاز به بستری ندارد) و اگر منجر به جداشدگی شبکیه شود نیازمند عمل جراحی می باشد. که عمل جراحی یا بصورت اسکلرال باکلینگ (قرار دادن نوعی کمربند مخصوص در اطراف چشم) یا ویترکتومی و یا بصورت ترکیبی از این دو تا می باشد.

در روش ویترکتومی ابتدا زجاجیه ی بیمار شده تخلیه شده و چسپندگی های روی شبکیه برداشته شده ،به کمک مایع مخصوص شبکیه در جای خود تثبیت شده وسپس مناطقی که نیاز به لیزر دارند لیزر شده و در نهایت برای مدتی ماده ی گازی یا روغن مخصوص بنام سیلیکون در چشم تزریق می شود و تا مدتی در چشم خواهد ماند.

 

آخرین ویرایش: آذر ۹۸

به وسیله | ۱۳۹۸/۹/۲۲ ۲۲:۳۰:۲۷ اردیبهشت ۲۹ام, ۱۳۹۷|بیماریهای چشم|
×

Powered by WhatsApp Chat

× لطفا جهت رزرو وقت ویزیت، پیام نوشتاری در واتزاپ بفرستید(ترجیحا با موبایل)