شب کوری (رتینیت پیگمانتر یا آر پی)

شب کوری یعنی حالتی که دید فرد درشب بطور قابل توجهی افت میکند و حتی در فضایی که در آن لامپ روشن است اشیایی را که در همان فضا در طول روز می دیده است در شب تار مبیند و مجموعه ای از بیماری ها می توانند باعث این حالت شوند. و سر دسته این گروه از بیماری ها رتینیت پیگمانتر (آر پی) است.


آرپی یک بیماری ناشی از اختلال ژنتیکی است که علائم آن پس از تولد بروز می کند. علائم بیماری درسنین مختلفی از کودکی گرفته تا دهه دوم- سوم زندگی شروع می شود. اگر چه در ابتدا دید فقط در شب کم می شود اما با پیشرفت بیماری دید در طول روز هم ممکن است کاهش پیدا کند. سرعت پیشرفت و میزان پیشرفت از فردی به فرد دیگر متغیر است .
تشخیص این بیماری تا حدود زیادی معمولا بر اساس یک معاینه ته چشم (شبکیه) میسر است با این حال در برخی موارد جهت تشخیص قطعی و یا تعیین میزان پیشرفت بیماری از روش های تصویر برداری شبکیه یا تست های بررسی عملکرد شبکیه(مثل ،پریمتری ،ERG, EOG) استفاده می شود.
متاسفانه در حال حاضر درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد البته باید این امید را به بیماران داد که در حال حاضر گروه های بسیار زیادی از محققیقن در سراسر جهان در حال کار روی روش های درمان این بیماری هسستند و به نتایج اولیه خوبی رسیده اند و آنگونه که پیش بینی می کنند احتمال دارد که ظرف ۵ تا ۱۰ سال آینده به نتایج نهایی خوبی برسند.
توصیه می شود این دسته از بیماران این نکات بهداشتی را رعایت بکنند. از جمله: در بیرون از خانه از کلاه و عینک آفتابی استفاده کنند، یک رژیم غذایی کامل و متعادل که شامل سیزیجات و میوه جات تازه بطور روزانه و ماهی (حداقل بک وعده در طول هفته) باشد.
ویتامین ها یا مکمل های خوراکی گاهی توصیه میشوند که بهتره پس از انتخاب پزشک معالج در مورد جزِیات آن با وی مشورت کنید.
باید توجه داشت که استفاده از وسایل کمک بینایی (عینک ها ی مخصوص) هم تا حدود زیادی به بهبود کیفیت دید و زندگی کمک میکند.
دست آخر اینکه دانستن این نکته مهم است که این بیماران باید بطر دوره ای مورد معاینه چشم پزشکی قرار بگیرند تا در صورت ایجاد عوارض دیگر اقدامات مقتضی صورت گیرد.
کاشت پروتز های مصنوعی در مواردی که بیمار دید در حد درک نور دارد در برخی بیماران تست شده است. اما نتایج اولیه زیاد رضایت بخش نیست و گاهی ممکن است ایجاد عارضه بکند و هزینه آن ممکن است به دویست هزار دلار برسد./ ویرایش فروردین ۹۷

به وسیله | ۱۳۹۷/۲/۳۰ ۱۰:۲۹:۳۸ اردیبهشت ۳۰ام, ۱۳۹۷|بیماریهای چشم|
×

Powered by WhatsApp Chat

× لطفا جهت رزرو وقت ویزیت، پیام نوشتاری در واتزاپ بفرستید(ترجیحا با موبایل)